Introductie

Mijn naam is Samira en ik voer mijn beroep als huidtherapeut inmiddels al twee jaar met veel enthousiasme uit.  Na 6 jaar te hebben gewerkt als schoonheidsspecialiste streefde ik naar meer diepgang in de anatomie en fysiologie van de huid.  Ik had veel mensen op de stoel met verschillende hulpvragen over een huidaandoening. Hier wilde ik me meer in verdiepen. Tijdens mijn HBO-studie huidtherapie heb ik zowel kennis mogen maken met de cosmetische als medische gedeelte van het vak. Ik ben erachter gekomen dat ik mijn expertise in beide gebieden wil inzetten. Inmiddels heb ik veel mensen blij mogen maken om bijvoorbeeld heftige acne rustiger te krijgen of een vastzittende en pijnlijke litteken soepeler te maken. 

Mijn passie voor de etnische huid (donkere/ getinte huid) is ontstaan tijdens de afstudeerfase. Mijn afstudeeronderzoek ging namelijk over het herkennen van huidkanker bij de donkere huid. Er bestaat een misvatting dat de donkere huid geen huidkanker kan ontwikkelen of niet kan verbranden. Dit is echter niet waar. Ik heb zowel bij het afstuderen als in de praktijk veel over de etnische huid geleerd, wat weinig tot niet aan bod is gekomen tijdens de opleiding. Het feit is namelijk dat mensen met een etnische huid vaak een missdiagnose krijgen en daardoor een huidprobleem te laat wordt ontdekt of verkeerd wordt behandeld. Hier wilde ik verandering in brengen. Ik ben me veel in in deze huidtypes gaan verdiepen en ik besteed veel aandacht om een aangepast behandelplan samen te stellen om deze mensen passende zorg te kunnen bieden . Door veelal onderzoek te doen naar de meeste recente wetenschappelijke bronnen en regelmatig trainingen te volgen blijf ik up- to- date om de etnische huid veilig, efficiënt en vooral resultaatgericht te behandelen.

Met de etnische huid wordt een huidskleur bedoeld vanaf huidtype III; denk hierbij bijvoorbeeld aan de Marokkaans/Turkse huid of de Latin en Aziatische huid.  Tot aan Huidtype VI. Dit is onder andere de Surinaamse of Afrikaanse huid. 
Uiteraard zijn de behandelingen van Ethnic Skin Clinic ook geschikt voor de lichte huid vanaf huidtype I.
Ik voer mijn vak als huidtherapeut dagelijks met passie uit en streef ernaar om het best mogelijke resultaat te bereiken en te onderhouden voor elke huidtype.
Hopelijk zie ik je snel voor een vrijblijvend consult om jouw hulpvraag in kaart te brengen en een realistisch beeld voor je te creëren van het resultaat.